Nieuws

20-12-2022 - Laptops geschonken door het Van Lodenstein College

Het Van Lodenstein College schenkt laptops aan onze school! Hiermee krijgt het ICT-onderwijs een nieuwe boost. Ook is er een veel grotere flexibiliteit te realiseren. Bijkomend voordeel is dat het computerlokaal met oude standalone PC’s ontmanteld kan worden en gebruikt kan worden als normaal lokaal. De school groeit momenteel erg hard.

19-11-2022 - Geregistreerde Cambridge School

Interlakes is het schooljaar 2022/2023 begonnen als geregistreerde Cambridge school. Dit betekent dat de lessen voor een groot deel in het Engels worden gegeven, aan de hand van een uitstekend curriculum. We zijn er heel blij dat dit mogelijk is, onze leerlingen worden nu nog beter voorbereid op een plek in de Ethiopische maatschappij.

06-05-2022 - Interlakes International School is bezig met nieuwbouw!

De bedoeling is dat de school de komende jaren flink wordt uitgebreid: alle klassen worden verdubbeld. Zo kunnen nog meer leerlingen van ons onderwijs gebruikmaken en uitbreiding helpt om financieel gezond te draaien. In de zomer van 2021 is een nieuwe bibliotheek gebouwd en ook een nieuwe slaaplokaal (voor de allerkleinsten). We zijn blij met het resultaat. Komende jaren worden er nog minstens tien lokalen bij gebouwd.

Corona-crisis

Vanwege de coronacrisis is Interlakes helaas al sinds half maart gesloten. De leerlingen krijgen wekelijks een pakketje huiswerk, gemaakt door de docenten van Interlakes, zodat ze zich toch verder kunnen ontwikkelen.

Deze maanden betalen de ouders minder schoolgeld, wat de financiële positie van de school (extra) lastig maakt. Het aantal coronagevallen is in juni flink gestegen, en er is nog niets duidelijk over wanneer de school weer open kan.

Mede dankzij steun van het bestuur konden we tot nu toe de salarissen volledig blijven betalen, al hebben we bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen moeten schrappen.
Extra giften kunnen we goed gebruiken!

17-06-2020

Bezoek klussers

In maart ontvingen we een enthousiaste groep klussers vanuit Nederland. Er is veel werk verzet: gordijnen naaien, een toiletblokje bouwen, stoelen in elkaar zetten, de generator een grote beurt geven. En het was ook nog eens heel gezellig.

Klussers, hartelijk dank!

01-04-2020

Nieuw directeursechtpaar!

Mei 2019 treden Arie en Arda Maasland aan als directeursechtpaar van Interlakes.
We zijn blij met hun komst!

05-04-2019

Contact

Interlakes International School Plc
P.O. Box 1766
Bishoftu/Debre Zeit
Ethiopië

 

Telephone: +251 11 433 2911
E- mail: info@interlakesinternationalschool.com

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van hoe het gaat op Interlakes International School?
Meld u aan voor de nieuwsbrief!